En typisk dag hos Hagens Fjedre

I Støvring i Nordjylland ligger Hagens Fjedre, som fremstiller alle former for fjedre og fjederløsninger. Ingeniøren Torben viser rundt på Hagens Fjedres fabrik og fortæller, hvordan en typisk dag forløber med kundekontakt, tekniske specifikationer og stabilitet i produktionen.

En typisk dag hos AVK Gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Produktionslederen Kresten fortæller om en typisk arbejdsdag hos AVK Gummi, og om virksomhedens særlige produktion, støbning og vulkanisering.

Sådan virker et solvarmeanlæg

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og her præsenterer han energivirksomheden Arcon Solar.

Kemiingeniøren

Kemiingeniøren Karin fortæller her, at hun er glad for at arbejde ved Bang & Olufsen, fordi hun arbejder sammen med andre mennesker på tværs af faggrænser. Karin arbejder med anodisering af overflader, men arbejdet skaber samtidig møder til dagligt med blandt andet designere, konstruktører og kollegaer med mange faglige baggrunde.

Udvikling for energibesparelse
Præsentation
Karriere på Valdemar Birn
Samarbejdende udvikling
Produktion af pumpen
Medarbejderbaggrunde
Hvordan laver man en fjeder?

I Støvring i Nordjylland ligger Hagens Fjedre, som fremstiller alle former for fjedre og fjederløsninger. Ingeniøren Torben viser rundt på Hagens Fjedres fabrik og fortæller, hvordan hvordan man fremstiller en stabil fjeder til kundens behov.

Anvendelser af gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Produktionslederen Kresten fortæller om de mange mulige anvendelse af gummi.

Mit arbejde hos Arcon Solar

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og han fortæller om, hvorfor han er glad for at arbejde for energivirksomheden Arcon Solar.

Sådan virker en højttaler
Softwareingeniøren
Energikonsulenten
Forbedringer i produktionen
Industriteknikeren
Udviklingsingeniøren
Højteknologiske malkemaskiner
Hvad er en fjeder?

I Støvring i Nordjylland ligger Hagens Fjedre, som fremstiller alle former for fjedre og fjederløsninger. Ingeniøren Torben fra Hagens Fjedres fabrik fortæller om fjeredens fysiske egenskaber.

Ingredienser i gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Kemiingeniøren og gummieksperten Lars fortæller om ingredienser i gummi, og hvordan man fremstiller en gummiblanding.

Fra olieenergi til solvarme

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og han fortæller om, hvordan virksomheden opsætter et solvarmeanlæg hos Grenå Varmeværk.

Audioteknik
Elektronikingeniøren
Sådan laves en termostat
Fra skrot til jernprodukter
Fabrikschefen
Sådan virker en pumpe
Udvikling for koen, mælken og malkeren
Hvordan laver man gummi?

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Produktionslederen Kresten fortæller om virksomhedens særlige produktion, støbning og vulkanisering.

Anodiseringsprocessen
Sådan virker energimåleren
Maskiningeniøren
Produktion af tandhjul
Udviklet af Bytelab A/S