Hagens Fjedre

I Støvring i Nordjylland ligger Hagens Fjedre, som fremstiller alle former for fjedre og fjederløsninger. Fjedre findes overalt, i mobiltelefoner, ure, computere, legetøj, biler, døre, ventiler, madrasser, landbrugsmaskiner mm. Hagens Fjedre har 80 ansatte i Danmark og 20 i Kina, og har ialt 6-7 ansatte ingeniører og 7 tekniske assistenter/tekniske designere. 

Ingeniøren Torben viser rundt på Hagens Fjedres fabrik og fortæller, hvordan hvordan man fremstiller en stabil fjeder til kundens behov.

 

Hagens Fjedre Links

Website: http://www.hagens-fjedre.com/

Kontakt for virksomhedsbesøg

Hagensvej 13
9530 Støvring
Telefon: 9837 1444

AVK Gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger en forsknings- og udviklingsvirksomhed, som fremstiller gummikomponenter til mange formål, fx. pumper, vandhaner, motorsave og andre kundebestemte formål. AVK Gummi har 150 ansatte, heraf 15 kemiingeniører samt tekniske designere.

Produktionslederen Kresten og kemiingeniøren Lars viser rundt i mixeriet og fortæller om AVK Gummis særlige produktion, støbning og vulkanisering.

AVK Gummi Links

Website: www.avkgummi.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Mosegårdsvej 1
8670 Låsby
Telefon: 86951311

Arcon Solar

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der siden 1974 har fremstillet og opsat solfangere, dvs. anlæg, der varmes op af solens stråler. Arcon Solar er markedsledende på sit felt og har mange fjernvarmeanlæg som kunder, fordi solfangere kan nedbringe udgiften i varmeproduktionen ved hjælp af solens energi. Arcon Solar har ca. 40 medarbejdere, blandt andet maskinmestre i produktionen og ingeniører i salgsafdelingen.

Jakob er maskinmester og elektriker, og han fortæller om, hvorfor han er glad for at arbejde for energivirksomheden Arcon Solar.

Arcon Solar Links

Website: www.arcon.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Skørping Nord 3
9520 Skørping
Telefon: 9839 1477

Bang & Olufsen

I Struer ligger hovedsædet for Bang & Olufsen, en stor en dansk, international virksomhed der designer og udvikler musiksystemer, højttalere, TV og telefoner, som kombinerer ny teknologi med design, kvalitet og brugervenlighed. Der er godt 2.000 medarbejdere i Bang & Olufsen, hvoraf en stor andel arbejder med udvikling og design.

Akustik-ingeniørerne Jakob og Morten samt kemiingeniøren Karin fortæller om deres arbejde med udvikling af lyddesign og materialeoverflader ved Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen Links

Website: www.bang-olufsen.com

Kontakt for virksomhedsbesøg

Peter Bangs Vej 15
7600 Struer
Telefon: 9684 1122 

Kamstrup

Ved Skanderborg ligger virksomheden Kamstrup, der udvikler og producerer energi- og vandmålere. Præcise energimålere er en forudsætning for at kunne vurdere besparelser i energi. Kamstrup har alene på hovedkontoret i Danmark over 600 ansatte, og en ud af tre beskæftiger sig med udvikling. Det er ingeniører, fysikere, kemikere, softwareingeniører og programmører. Mange har en ph.d., og virksomheden rekrutterer internationalt.Hver tiende udviklingsingeniør i Kapstrup er en kvinde.

Udviklingsingeniøren Paul og softwareudvikleren Morten præsenterer produktion og udviklingsopgaver i den store virksomhed.

Kamstrup Links

Website: www.kamstrup.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Industrivej 28, Stilling
8660 Skanderborg
Telefon: 8993 1000

Danfoss

I Hårup ved Silkeborg ligger Danfoss’ produktion af termostater. En termostat sørger for automatisk styring af varmen, så der ikke bruges mere varme end nødvendigt. Danfoss’ termostater leveres til hele verden og er hvert år med til at spare klimaet for udledning af 40 millioner ton CO2.

Ingeniøren Troels viser rundt på Danfoss’ termostatfabrik ved Silkeborg og fortæller, hvordan termostater er med til at sænke vores CO2-udledning.

Danfoss Links

Website: Danfoss.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Hårupvænget 11
8600 Silkeborg
Telefon: 7488 8000

Valdemar Birn

Virksomheden Valdemar Birn ligger i Holstebro. Den blev grundlagt i 1896 og er i dag et af Nordeuropas største støberier. Virksomheden producerer støbejern til fx automobil-, pumpe-, og hydraulik-industrien samt forskellige former for komponenter. Virksomheden beskæftiger cirka 450 medarbejdere, blandt andet mange faglærte produktionsteknikere, og også mange ufaglærte. Ingeniører i Valdemar Birn arbejder med produktudvikling og kontrol.

Maskiningeniøren Lars viser dig rundt i produktionen.

 

Valdemar Birn Links

Website: www.birn.com

Kontakt for virksomhedsbesøg

Frøjkvej 75
7500 Holstebro
Telefon: 9910 2030

Randers Tandhjulsfabrik

Randers Tandhjulsfabrik har siden 1920 udviklet sig til et højteknologisk fabriksanlæg på 12.000 kvadratmeter, med over 110 værktøjsmaskiner til produktion af tandhjul. Tandhjul findes mange steder, i gearkasser til biler, skibsmotorer og vindmøller. De overfører kraft fra motor til bilens hjul, fra motor til skibets skrue eller fra vindmøllens vinger til generatoren. De cirka 56 ansatte arbejder hovedsagelig som industriteknikere i produktionen og som ingeniører i i udviklingsafdelingen. Hver 8. ansatte er kvinde.

Fabrikschefen Lars og industriteknikeren Kasper viser dig rundt i produktionen.

Randers Tandhjulsfabrik Links

Website: www.tandhjul.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Haraldsvej 19
8960 Randers SØ
Telefon: 8642 4177

Grundfos

I den midtjyske by Bjerrinbro ligger verdens største producent af pumper, den danskejede, internationale virksomhed Grundfos. Virksomhedens væsentligste produkter er cirkulationspumper, dykpumper og centrifugalpumper.

Produktionslederen Berit og udviklingsingeniøren Morten viser rundt i den store pumpevirksomhed. 

Grundfos Links

Website: www.grundfos.com

Kontakt for virksomhedsbesøg

Poul Due Jensens Vej 7
8850 Bjerringbro
Telefon: 8750 1400

SAC

I Kolding ligger virksomheden S. A. Christensens hovedkontor. SAC producerer malkerobotter, software og flowmålere til måling af mælk fra køer. Produkterne skal sikre et vedvarende højt udbytte af mælk fra de malkede køer, men også give landbrugsmedarbejderen et overblik og kontrol ved hjælp af brugervenlig software. Virksomhedens medarbejdere er industriteknikere, tekniske tegnere, tekniske sælgere og installatører.

Servicechefen Jacob og altmuligmanden Jens fra SAC fortæller om virksomhedens produktion og de udfordringer og spændende opgaver, som virksomheden giver ham mulighed for at arbejde med. 

SAC Links

Website: www.sac.dk

Kontakt for virksomhedsbesøg

Ndr. Havnevej 2
6000 Kolding
Telefon: 7552 3636

Udviklet af Bytelab A/S