FILM TIL DIN UNDERVISNING - Kemiske processer

En typisk dag hos AVK Gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Produktionslederen Kresten fortæller om en typisk arbejdsdag hos AVK Gummi, og om virksomhedens særlige produktion, støbning og vulkanisering.

Sådan virker et solvarmeanlæg

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og her præsenterer han energivirksomheden Arcon Solar.

Kemiingeniøren

Kemiingeniøren Karin fortæller her, at hun er glad for at arbejde ved Bang & Olufsen, fordi hun arbejder sammen med andre mennesker på tværs af faggrænser. Karin arbejder med anodisering af overflader, men arbejdet skaber samtidig møder til dagligt med blandt andet designere, konstruktører og kollegaer med mange faglige baggrunde.

Udvikling for energibesparelse
Præsentation
Karriere på Valdemar Birn
Samarbejdende udvikling
Anvendelser af gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Produktionslederen Kresten fortæller om de mange mulige anvendelse af gummi.

Mit arbejde hos Arcon Solar

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og han fortæller om, hvorfor han er glad for at arbejde for energivirksomheden Arcon Solar.

Energikonsulenten
Industriteknikeren
Ingredienser i gummi

I Låsby mellem Aarhus og Silkeborg ligger forsknings- og udviklingsvirksomheden AVK Gummi, som fremstiller gummikomponenter til fx. pumper, vandhaner og motorsave. Kemiingeniøren og gummieksperten Lars fortæller om ingredienser i gummi, og hvordan man fremstiller en gummiblanding.

Fra olieenergi til solvarme

Arcon Solar ligger mellem Randers og Aalborg, og er en virksomhed, der fremstiller solfangere, der varmes op af solens stråler. Jakob er maskinmester og elektriker, og han fortæller om, hvordan virksomheden opsætter et solvarmeanlæg hos Grenå Varmeværk.

Sådan laves en termostat
Fra skrot til jernprodukter
Fabrikschefen
Anodiseringsprocessen
Sådan virker energimåleren
Maskiningeniøren
Produktion af tandhjul
Udviklet af Bytelab A/S