Jakob Houmand Jørgensen

Job

Jeg arbejder som projektleder ved Arcon Solar, som laver store solvarmeanlæg til fjernvarmeindustrien. Det bedste ved mit arbejde er, at der ikke er to dage, der er ens. Men også at det går stærkt - det kan jeg godt lide. Der er nye opgaver hver dag, og nogle gange skal vi have en løsning inden for en time. Det er udfordrende, og jeg bruger min baggrund, både som leder fra forsvaret og mine evner for matematiske og rtekniske beregninger, som jeg har lært på min uddannelse og fra mine erfaringer fra tidligere jobs.

Hos Arcon Solar kommer jeg meget ud til kunderne. Når vi har solgt et projekt, får jeg opgaven fra sælgeren. Så går jeg i gang med at udføre opgaven. Jeg regner på dimensionering af anlægget og er med til mange byggemøder. Når anlægget er opført fører jeg også tilsyn, og har det tekniske ansvar for, at solvarmeanlægget kører som det skal. 

Uddannelse og karriere

Min onkel var maskinmester, og jeg har siden jeg var dreng haft en drøm om selv at blive maskinmester. Og det blev jeg - men jeg tog nogle vigtige omveje, før jeg nåede til mit nuværende job. 

Jeg er uddannet maskinmester i teknologiledelse ved Frederikshavn Maskinmesterskole. Men jeg bruger også meget min erfaring fra min uddannelse til sergent fra Hærens Sergentskole. For efter min Htx-uddannelse gik jeg ind i forsvaret, hvor jeg lærte meget om ledelse, som jeg bruger i mit job hos Arcon Solar.

Selvom jeg vidste, at jeg ville være maskinmester, var jeg ikke klar til for mange skolebæger. Derfor tog jeg en håndværksmæssig uddannelse som elektriker. Efter jeg havde været udlært i et år begyndte jeg på maskinmesterskolen, og det er uddannelsen derfra - og min tekniske og ledelsesmæssige baggrund, der gav mig jobbet hos Arcon Solar.

Interesser

Jeg kan godt lide at spille håndbold og have det sjovt med mine gamle kammerater. JEg er meget sammen med min familie, og sætter et ældre hus i stand.

Udviklet af Bytelab A/S