Lars Linnemann

Job

Jeg arbejder som compounder ved AVK Gummi, som er en privat udviklingsvirksomhed med speciale i gummi. Sammen med tre kemiingeniører udvikler jeg nye gummiblandinger efter kundens ønsker eller krav om særlige egenskaber, som noget gummi skal have. Det kan for eksempel være en særlig type olieslange af gummi til en motorsav, der skal kunne klare meget hård permafrost og stadig være blød.

Faktisk ved kunden nogle gange slet ikke, hvad de ønsker. De vil bare have en ”Rolls Royce” gummiløsning til et bestemt produkt. Så hjælper jeg dem med at se på, hvad deres ønske kræver af gummiegenskaber.

Nogle projekter går hurtigt fra kunden bestiller en særlig type gummi til vi har udviklet den og kan producere den skræddersyede gummiblanding. Et andet projekt har nu taget syv år. Det er til en farmateknologisk virksomhed, hvor vi har gummidelen på plads, men kæmper med regler og grænseværdier.

Spændende og afvekslende at arbejde med udvikling

Mit job er det mest spændende, afvekslende og intellektuelt udfordrende, der findes i Danmark inden for gummiindustrien. Ved AVK Gummi klarer vi os i konkurrencen ved at lave det, der er svært. Prisen er ikke altid så afgørende for vores kunder, så længe produktet overholder kundernes behov.

Jeg ved en masse om polymerer, fødevarekemi, regler, normer og standarder for produktion af gummi til fx levnedsmiddelindustrien og meget mere. Det er spændende, fordi jeg hele tiden er med til at lave noget nyt, og samtidig sammen med mine kollegaer hjælper med til vedligeholdelse, kemikaliesikkerhed på arbejdspladsen og også ”brandslukning” i produktionen, når en udfordring skal løses hurtigt.

Uddannelse og karriere

Jeg blev gummiekspert ved et tilfælde. Efter gymnasiet læste jeg faktisk på handelshøjskolen i Århus, men fik et tilbud om at arbejde ved en gummifabrik i Sverige, Ginslaved Gummi AB. Virksomheden ville finde en lejlighed til mig og betale for flytningen. Det kunne jeg ikke sige nej til. Her fik jeg min store interesse for gummi og dets mange særlige egenskaber.

Mens jeg arbejde som laboratorietekniker på fabrikken, tog jeg en særlig uddannelse i gummikemi, som ikke findes i Danmark. Det svarer vel til en teknisk ingeniøruddannelse, men målrettet gummiindustrien.

Efter 5,5 år i Sverige vendte jeg tilbage og arbejde på andre gummivirksomheder, indtil jeg i 2000 blev ansat som udviklingsingeniør ved AVK Gummi. Det er den mest spændende virksomhed, der arbejder med gummi her i landet.

Interesser

Jeg kan godt lide at spille golf. Og så har jeg min familie, ikke mindst fire børn, som jeg bruger min tid sammen med – og så ellers hunden, haven og huset.

Udviklet af Bytelab A/S