Karin Hummelshøj Birkkjær Rasmussen

Job

Jeg har arbejdet ved Bang & Olufsen i 11 år som kemiingeniør. Det bedste ved mit job er, at jeg kan arbejde sammen med andre mennesker på tværs af faggrænser. Jeg arbejder til dagligt med designere, konstruktører og kollegaer med mange faglige baggrunde. Det sjove er, når kulturer mødes. Det gælder både forskellige nationaliteter, som der er mange af hos Bang & Olufsen, men også faglige kulturer. En kvalitetsansvarlig, en kemiker og en designer tænker bare meget forskelligt. Derfor er det sjovt at mødes.

En typisk dag hos Bang & Olufsen kan være et møde med en kunde, f. en designer eller en konstruktør. Efter mødet går jeg måske i laboratoriet og arbejder med nye emner, fx anodisering af materialer som aluminium, hvor jeg anvender min viden om fx elektrolyse. Jeg mødes også ofte med kollegaer omkring løsning af et bestemt problem.

Uddannelse og karriere

Allerede som ung drømte jeg om at arbejde med kemi i Tyskland. På gymnasiet havde jeg nemlig matematik, tysk og kemi på højt niveau. Så jeg har altid været ret målrettet omkring, hvad jeg ville uddanne mig til.

I 2001 blev jeg færdig som kemiker ved Aalborg Universitet, og fik job som kvalitetsingeniør ved Vestas. Efter to år i den stilling skiftede jeg til Bang & Olufsens afdeling for mekanisk produktion, hvor jeg har arbejdet lige siden.  

Jeg er nu blevet headhuntet af Apple til at arbejde for dem i USA, så nu flytter jeg derover med min mand og børn. Det bliver også rigtig spændende. 

Interesser

Jeg er FDF-leder og formand i forældrerådet i SFO'en. Og så kan jeg godt lide at arbejde i haven og løbe i naturen.

Udviklet af Bytelab A/S