Morten Lydolf

Job og hobby flyder sammen

Jeg har arbejdet hos Bang & Olufsen siden 2002 som akustikingeniør i Acoustics Research & Solutions, som er en udviklingsafdeling med under ti medarbejdere. Vi laver akustiske koncepter til mange bilmodeller, og jeg er arkitekt på prototyper, som jeg ikke må fortælle om. Men de fleste bilmodeller er luksusbiler. 

Det allerbedste ved mit job er at jeg kan kombinere min store hobby med mit arbejde. Det at lave det, man synes bedst om, på sit arbejde, er helt fantastisk. En typisk arbejdsdag går med både møder med kollegaer, nye aftaler, en tur på værkstedet, i laboratoriet, hvor jeg måler og laver analyser, og så er jeg også meget alene for mig selv, hvor jeg får tid og rum til at fordybe mig. Jeg er glad for det hele.

Pak din kuffert – du rejser om 15 minutter

En dag mødte jeg ind på kontoret, og min chef spurgte mig, om jeg kunne tage hjem igen og pakke min kuffert med pænt tøj – jeg skulle rejse om 15 minutter. Jeg havde travlt, fordi en stor bilfabrikant skulle præsentere en ny bilmodel på en messe, men der var et teknisk problem med lydanlægget, så jeg blev tilkaldt. Jeg løste problemet om natten iført hvide handsker, inden messen åbnede næste morgen. 

Uddannelse og karriere: Praktiske opgaver det bedste

Jeg gik i folkeskolen og tog også 10. Klasse der. Efter 1 år på Jern og Metal-linjen på erhvervsuddannelsen  fandt jeg ud af, at jeg ville koble min interesse for elektronik og svagstrøm med mine studier. Det gav mig to år på HTX, og det var jeg helt vildt pjattet med. Allerede dengang synes jeg, at lyd var interessant og Hi-Fi højttalere fascinerede mig meget.

På HTX var der mange praktiske opgaver, og det var lige mig. Og selvom jeg ikke anede noget om, hvad en ingeniør lavede, søgte jeg ind på civilingeniørstudiet på Aalborg Universitet, som havde en akustiklinje. Og det bestemte min retning lige siden. Ingeniører er meget forskellige, og alle er med til selv at dreje deres studier efter deres egne interesser. Jeg valgte tidligt at arbejde professionelt med min interesse og hobby i akustikken, og det har jeg aldrig fortrudt. 

Skoledrenge skal ikke undervise skoledrenge

Jeg arbejdede faktisk på universitetet i flere år med forskning og udvikling og rigtig megen undervisning. Og jeg tog det tre-årige ph.d.-studium og et såkaldt adjunkt-forløb på tre år. Men der var mange midlertidige ansættelser, og på et tidspunkt blev jeg enig med mig selv om, at ”skoledrenge skal ikke undervise skoledrenge”, og jeg følte mig ret klar til erhvervslivet.

Fritid

Mange tror, jeg er en Hi-Fi nørd, men jeg hører bare musik på et almindeligt anlæg derhjemme. Jeg er an aktiv sportsmand og spiller golf og volleyball. Jeg lever sammen med min kæreste, men har ingen børn, og jeg kan rejse med et kvarters varsel.

 

Udviklet af Bytelab A/S