Morten Hyldgaard Sørensen

Job

Jeg er ansat ved Grundfos som udviklingsingeniør i mekanisk og hydraulisk udvikling. Det er mit første job efter endt uddannelse, og jeg har været her siden 2012.

Til dagligt optimerer jeg på delene inden i pumpen for at øge effektiviteten. Det gør jeg ved hjælp af avancerede simuleringsværktøjer og kraftige computere. En simulering på en pumpe kan tage op til en uge, så det er vigtigt at simuleringerne er sat rigtigt op, for ikke at spilde en masse tid.

For at vores produkter lever op til de strenge krav er det nødvendigt, at der er et tæt samarbejde mellem ingeniørerne. Det betyder, at mine dage tit er fordelt mellem arbejde ved computeren og møder med de andre ingeniørgrupper.

Jeg lærer af at undervise mine kollegaer

Ud over udviklingsarbejdet underviser jeg ind i mellem på interne kurser i fluidmekanik og pumpeteori. At man pludselig er den der skal undervise gør, at man bliver revet ud af de trygge rammer, man kan have tendens til at skabe omkring sig. Det synes jeg giver noget på en helt speciel måde, og jeg lærer meget af det.

Det bedste ved mit job er at mine dage kan være meget forskellige. Det betyder også noget, at det arbejde jeg laver gør, at vores pumper bruger mindre energi, som i sidste ende giver et bedre miljø for os alle sammen.

Uddannelse - der bliver brug for mange flere ingeniører for fremtiden

Lige siden jeg var helt lille har jeg skilt ting ad for at se hvordan de fungerede, og jeg ønskede mig aldrig andet end Lego Technics til jul og fødselsdage. Det naturlige valg for mig, da jeg skulle vælge uddannelse, var derfor elektriker. På den måde fik jeg både lov at bruge hænder og hoved.

Men allerede inden jeg var færdigudlært kunne jeg mærke, at der ikke var nok udfordringer i elektrikerfaget. Jeg meldte mig derfor til adgangskurset til ingeniøruddannelserne, hvor jeg startede så snart jeg fik mit svendebrev. Mit første år på ingeniørstudiet brugte jeg ved Institut for Maskinteknik, fordi arbejdet med mekanik interesserer mig.

Men på tredje semester skiftede jeg til Institut for Energiteknik med henblik på at tage en kandidat indenfor mekatronisk reguleringsteknik. At uddannelsen breder sig ud over områder som mekanik, elektronik, hardware, software og fluidmekanik tiltalte mig meget, og jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg skiftede retning.

Iøvrigt mener jeg, at arbejdet inden for energi er meget vigtigt, og der bliver brug for mange ingeniører, som tænker i energirigtige løsninger i fremtiden.

Dine fritidsinteresser

Jeg holder meget af at stå på vandski og snowboard sammen med min kæreste og datter. Jeg kan også godt finde på at nørde lidt med for eksempel at programmere på en mikroprocessor eller bygge højtalere i min fritid.

 

Udviklet af Bytelab A/S