Lars Bo Nielsen

Job

Jeg arbejder som fabrikschef ved Randers Tandhjul, som udvikler og producerer tandhjul til mange forskellige typer virksomheder, blandt andet Rolls Royce, MAN Diesel og ABB.

Det bedste ved mit job er, at jeg aldrig ved, hvad der skal ske, og så har jeg rigtig meget kontakt med vores kunder. Vi har så mange spændende udfordringer i løbet af en dag.

På en typisk arbejdsdag åbner jeg lige min mailboks, og tjekker også, om alle medarbejderne er på deres poster. Så ser vi, om fabrikken er køreklar, og starter maskinerne op i produktionen. Hvad der så sker ved jeg aldrig. Men jeg holder tit møder med kunder og med salgsafdelingen. Vores hjemmemarked er Skandinavien, dvs. Norge, Sverige og Danmark.

De mindste tandhjul, vi laver, er fx til Oxfords instruments, og de er så små som til mekaniske ure. De største tandhjul er en meter store.

Uddannelse: Mange veje til en chefstilling

Jeg er uddannet elektriker og stærkstrømsingeniør. I Randers gik jeg i lære som elektriker og blev udlært elektriker omkring 1980. Så læste jeg til stærkstrømsingeniør i Aarhus efter mit eget store ønske.

Da jeg blev færdiguddannet var der ingen jobs. Ingeniører kunne nærmest blive brugt til svinefoder. Så jeg søgte ind hos et biludlejningsfirma, hvor jeg blev chef. Efter ti år med udlejning af biler blev jeg ansat som elektriker i en reperationsafdeling på togfabrikken i Randers. Det var en virkelig god arbejdsplads, så der blev jeg også i knapt ti år, hvorefter jeg arbejdede på et hjulcenter i Viborg et par år.

Næste udfordring blev et job ved B. J. Gear som lavede gearkasser til medicinalindustrien. Her blev jeg i otte år, hvor jeg avancerede til kvalitetschef og produktionschef. Jeg blev også videreuddannet ved Teknologisk Institut i kvalitetsstyring, fabriksledelse og produktionsledelse.

Og det var på den baggrund, jeg blev ansat ved Randers Tandhjul som kvalitetschef, og jeg overtog ledelsen af produktionen. Som fabrikschef har jeg ansvaret for produktionsteknikere og udviklingsafdelingen. 

Interesser

Jeg kan godt lide at finde ro og stilhed ved at gå på jagt i Danmark eller i Sverige. Jeg lader mobilen ligge, og får brikkerne til at falde på plads. Jeg nyder, når jeg på ferier kan undgå at tage stilling til noget som helst. Det gør jeg hver dag på mit arbejde, så det er vigtigt at holde fri i hjernen jævnligt.

Udviklet af Bytelab A/S